Röfle Nedir Evde Röfleli Saç Bakımı Önerileri
Röfle, uzun yıllardan beri güncelliğini koruyan ve her zaman yaygın olarak tercih edilen saç renklendirme uygulamalarından biridir. Bu işlem sırasında saçlardan ince ince tutamlar seçilmekte ve aralıklı olarak açık renklere boyanmaktadır. Röfle ile saçlara ışıltı ve gölge atılır. Röfleli saç modellerinin kendine özgü ilgi çekici bir görünümü vardır. Röfle, saç rengine canlılık kazandırır ve saçlara etkileyici bir hava katar.
Röfle Nedir?
Saçlar ince tutamlara ayrılır ve saç rengi 1-6 ton arası açılır. İşte buna röfle denir. Röfle, saçları kendi renginden daha açık gösterir fakat doğal bir görünüm elde edilmesi çok önemlidir. Saça uygulanan açma işleminde peroksit hidrojen kullanıldığından, istesek de istemesek de saçlara zarar vermesi kaçınılmazdır. Röfleler saçın asıl renginden 1-2 ton açık renkle boyanır ve saçlardan ince ince tutamlar seçilerek yapılır. Bu sebeple yapay bir izlenim uyandırmaz. Saçın taban rengi, röfle işleminin kilit noktasıdır. Başka bir deyişle, saçın asıl rengi belirleyici rol oynar. Saçınızın boya olması herhangi bir sorun teşkil etmez. Fakat üstüne attıracağınız rengin saç renginizle uyumlu olması gerekir. Örneğin saçınız siyah ise, sarı röfle attıramazsınız, çok yapay bir görünüm ortaya çıkacaktır. Taban rengine göre uygun bir röfle rengi seçilirse, röfleli saç modelinin size yakışacağı kesindir.
Röfle Kime Yakışır?
Esmer tenliler, kendilerine daha yumuşak bir hava katmak amacıyla röfleye sıklıkla başvurmaktadırlar. Lakin röfle, buğday tenli, kumral veya açık tenli bayanlara daha da çok yakışmaktadır.
Bu hususta danıştığımız birçok kuaför, oyunu kumral tenlilerden yana kullanmış ve röflenin en fazla kumrallara yakıştığını söylemiştir. Kumral saça balyaj veya platin röfle ise kadınların öncelikli tercihlerindendir. Siz de hep aynı saç rengini kullanmaktan bıktıysanız ve farklı bir şeyler denemek istiyorsanız, parlaklık ve renk yansıması da olmazsa olmazınız ise, röfle yaptırmanız tavsiye edilir. Röfle uygulamasında sarının koyuluğu veya açıklığı (tonu) önem arz eder. Öte yandan kumral bakır üstünde platin renk tonlamaları ve kahve tonların üstünde kahve bakırlar çok hoş durmaktadır.
Röfleli Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?
Röfle, saç renginin açılmasını sağladığından saçın kırılmasına ve yıpranmasına yol açar. Saçları kurutan röfle, saçlardaki nemi de yok eder. Röfleli saçlar diğer saçlardan daha fazla bakıma ihtiyaç duyar. Şayet doğru bakım uygulanmazsa, röfleli saçlar yıpranacak ve kopacaktır. Röfleli saç bakımında ihtiyacınız olan başlıca şeylerden biri saç bakım maskeleridir. Röfleli saçların nem gereksinimi saç serumlarıyla ve saç kremleriyle karşılanabilir. Şampuana saç bakım yağı eklenerek de saçlara nem kazandırılabilir.
Röfle Saçın Faydaları Nelerdir?
Saçların ışıltılı bir görünüme kavuşmasını sağlar. Bu ise daha da genç görünmek demektir ve asırlardan beri herkesin kabul ettiği bir olgudur. Röflenin bu sıradışı yeteneği sayesinde gerçek yaşınızı herkesten saklayabilirsiniz!
Tüm saça uygulanmakta olan açma işlemiyle kıyaslandığında röflenin, dip boyasını bekletmeye daha fazla zaman tanıdığı söylenebilir.
Alt kısımlar daha koyu kaldığı için röfle sayesinde saçlar oldukça gür gözükmektedir.
Röfle ile doğallığı yakalayabilmek için, doz ayarlamasının tam kararında yapılması lazımdır.
Röfle, gelip geçici bir ‘trend’ değil, bilakis hiçbir zaman önemini yitirmeyen popüler bir uygulamadır.